search

16 Mart 2010 Salı

“Modül 3’de Öğrendiklerim”

  • Bu modül, öğrencilerinizin kalıcı öğrenmesi üzerinde İnternetin etkilerini düşünmenize yardımcı oldu mu? Nasıl?
  • cevap: Evet.Kendi yapacakları araştırmalarla görsel malzemelerin de yararıyla kalıcı öğrenmenin gerçekleşeceğini düşünüyorum.Aynı zaman da kullanılan diğer araçlarla aralarında ki iletişim sayesinde akrandan öğrenmede gerçekleşecektir.Ayrıca birbirlerinin çalışmalarını görme ve eleştirme fırsatı da bulacaklardır.
  • Öğrenme ve öğretme süreçlerini desteklemek için İnterneti nasıl kullanabilirim?
  • cevap:Araştırma yapmada wikilerle ortak ürün sunmalarını sağlama anlık ileti ve görüntülü görüşme ile kısa sürede dönüt alma bloglar ile öğrenileni denetleme ve eksikliklerin farkına varmada kullanılabilir.
  • İnternetin uygun biçimde kullanımını nasıl sağlayabilirim?
  • cevap:kullanım koşulları ile ilgili veli ve öğrenciler için bilgilendirici döküman hazılayarak,filtreleme ve güvenlik duvarı kullanarak sürekli gözlem yaparak,uzaktan bağlantı ile gözlemleyerek

5 yorum:

  1. Çalışmanız güzel olmuş Ebru Hanım.

    YanıtlaSil
  2. evet hocam internet kullanımında sadece öğrenci değil veli bilgilendirilmesi görüşünüz güzel ama veli bilgili mi bu konuda o konuda zorluklarla karşılaşılabilinir mi diye düşündüm

    YanıtlaSil
  3. hocam bu konuda bilgi sahibi olmamız evet zor ama aşılamayacak bir problem değil bence söz konusu durumlarda veli bize ulaşabiliyorsa eğer tabi ki işimiz daha kolay olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. ebru hanım bu konuda düşünceleriniz çok güzel. çok istifade ettim. internetin zararlı etkilerinden korunmada filtre, güvenlik duvarı da ayrıca yararlı olabilir.

    YanıtlaSil